Deckarfestivalen i Sundsvall 7-9 november

Deckarfestivalen i Sundsvall 7-9 november

posted in: News | 0

Ses vi i Sundsvall i november? I år kommer jag äntligen till Svenska Deckarfestivalen som äger rum den 7-8 november – och jag ser fram emot spännande scensamtal och roliga möten med er kära läsare.

 

skarmavbild-2018-10-11-kl-13-38-35

 

 

Här kan vi ses:

7 november kl 13.15 Brottsplats Stockholm – nu och då

Miljöbeskrivningen inom deckar- och krim-genren spelar en stor roll för att ge äkthet och autenticitet åt en riktigt bra historia. Många författare lägger stor vikt vid den realistiska miljön för att få den att samverka med en stark och spännande berättelse. Här samtalar vi med tre unga författare som alla har vår huvudstad som sin geografiska utgångspunkt – i helt olika tider och i olika sociala omgivningar.

Vi möter Alexander Cavalieratos, Pascal Engmanoch Hanna Lindberg.

Författarkväll onsdag 7 november


Start 18.30 och slut ca 21.30. Möt nio spännande författare i modererade samtal från deckarscenen på Aveny.

⊗ Kristina Appelqvist

Hon skriver feelgoda pusseldeckare i akademisk småstadsmiljö. Efter debuten 2009 har det blivit fyra böcker med rektor Emma Lundgren som huvudperson och i år kom ”De fjärde pakten”, fjärde delen i en serie med litteraturforskaren Helena Waller i centrum.

⊗ Alexander Cavalieratos

Romandebuterade i år med uppmärksammade ”Släpp ingen jävel över bron”, som utspelar sig i Sverige under andra världskrigets inledning. Han har arbetat som museipedagog och är fortfarande lärare på deltid i historia och bild. Under nio år var han verksam som serietecknare och illustratör.

⊗ Pascal Engman

Debuterade med ”Patrioterna” 2017 och i år kom uppföljaren ”Eldslandet”. Samhällsengagerad deckarförfattare i traditionen från Sjövall & Walöö och Mankell men modernare och brutalare. Han är också journalist och var tidigare en av Expressens mest profilerade reportrar.

⊗ Kati Hiekkapelto

Med en bakgrund som bl a performanceartist och punksångerska debuterade hon 2013 med Kolbri (på svenska 2017) om polisen Anna Fekete. Gav priser och internationellt genombrott. Del två kom i svensk översättning tidigare i år, ”De försvarslösa”. Del tre, ”Tumma” på finska, är ännu ej översatt.

⊗ Ragnar Jonasson

Isländsk deckarförfattare, läst i över 20 länder, men kommer först nu på svenska. Serien Dark Iceland, sex böcker, skrevs 2009-2014. 2015 startade han nya serien, Hidden Iceland, hittills tre böcker, och den första delen i den nya serien kommer nu på svenska med titeln ”Mörker”.

⊗ Anna Karolina

Med en bakgrund som polis debuterade hos 2014 med prisbelönta ”Stöld av babian” och kom i år ut med sin femte bok. Det är tre böcker om polisen Amanda Paller (översatta ill flera språk), fristående ”Sjusiffrigt” och nu senast Falco i samarbete med Mons Kallentoft, femte delen i Herkulesserien.

⊗ Hanna Lindberg

Debuterade 2014 med thrillern STHLM Confidential, som hittills har sålts till ett tiotal länder. Uppföljaren, STHLM Grotesque, kom ut för knappt ett år sedan. Miljön är Stockholms medie- och krogvärld. Egensinniga Solveig Berg är huvudperson, journalist liksom författaren.

⊗ Geir Tangen

Den nya norska deckarstjärnans debut med Maestro har sålts till 15 länder och kom på svensk tidigare i år. Det är starten på en serie om journalisten Viljar Gudmundsson och kriminalkommissarie Lotte Skeisvoll. Tangen driver också Norges största deckarblogg med 170 000 läsare.

⊗ Lars Wilderäng

Prepperkungen och Sveriges svar på Tom Clancy har just avslutat sin tredje kortserie med ”Höstregn” som kom ut i slutet av augusti. Tillsammans med inledande ”Höstsol” är det en säkerhetspolitisk thrillerserie som utspelar sig i en nära framtid då Ryssland angriper bland andra Sverige.

 

Köp festivalbiljetter här!

 

deckarfestivalen-sundsvall-2018-forfattare

 

 

Hela festivalprogrammet 2018:

FESTIVALPROGRAM 2018

 

 

 

 

 

Hanna Lindberg

Leave a Reply